Verandermanagement

Verandermanagement

In essentie is verandermanagement: Het beheersen of managen van veranderingen.

Het succesvol initiëren, realiseren en invoeren van een blijvende verandering, daarover gaat verandermanagement.

De veelgestelde vraag is echter “hoe krijg ik iedereen mee”. De woorden “ik” en “iedereen” zijn hier interessant. Blijkbaar wil “ik” iets wat waarschijnlijk “iedereen” niet wil.

En nu wordt het pas echt interessant. Hoe ga ik binnen mijn organisatie de communicatie aan.

Verandering met name verandering van houding en gedrag wordt ook minder beschouwd als maakbaar; hooguit als enigszins te beïnvloeden. Bijvoorbeeld door mensen te betrekken, hun eigen verantwoordelijkheid te versterken en een open dialoog aan te gaan.

Verandering wordt ook steeds meer gezien als een constante en daarmee als normaal onderdeel van de bedrijfsvoering. Organiseren en managen is altijd ook veranderen. Steeds meer organisaties streven naar continue verbetering, lees continue verandering.

Lijkt dus heel simpel en gemakkelijk. Verander ideeën en goede intenties zijn volop aanwezig binnen organisaties, maar hoeveel trajecten zijn echt succesvol? Dat blijkt tegen te vallen.

Een verandermanager van SalesUpdate stelt standpunten en visies ter discussie, brengt nieuwe inzichten en oplossingen, maakt geesten vrij voor verandering en weet de veranderingen te realiseren.

Bent u toe aan verandermanagement binnen uw organisatie maar stelt u zich tevens de vraag hoe dit aan te pakken. Wij ondersteunen u o.b.v. onze jarenlange ervaring op dit gebied.

Ja, ik wil meer informatie over dit onderwerp.